武汉大学
科技部政策法规与体制改革司
教育部科学技术司
湖北省科学技术厅

《Journal of Industry – University Collaboration》简介

发布时间:2018-12-10   作者:   来源:

提高自主创新能力,建设创新型国家乃当今治国兴邦之本,国家发展战略的核心所在。而要谋求综合国力的长期可持续提升,必需整合多方资源,统筹兼顾。举政府、企业、科研院所、高校之实力,集官员、企业家、专家、学者之智慧,兴产业、科技、教育合作相生之事业。

为了更好地推动产学研领域的国际学术交流与合作,探索产学研合作的新思路、新模式、新机制,推进创新型国家的建设,武汉大学中国产学研合作问题研究中心与国际知名出版社EMERALD PUBLISHING LIMITED 开展国际合作,共同推出英文学术期刊《Journal of Industry – University Collaboration》(产学研动态季刊)。

期刊性质为非盈利性期刊,不收取任何费用。为了提升期刊的论文质量,增强期刊的学术影响力,本着公平公正的原则,将严格按照国际通行的双匿名审稿制度进行审稿。

征稿范围(包括但不限于):

(1)产学研合作创新的模式、机制与政策

(2)产业领域的技术创新管理、商业模式创新

(3)高校与科研院所的创新模式、机制与方法

(4)各个国家(地区)的技术创新体系、趋势与政策

(5)科技创新人才的开发与管理

(6)大学的创业生态系统

(7)其他

《Journal of Industry – University Collaboration》为季刊,每年四期。

Journal of Industry – University Collaboration (JIUC) is an international journal that publishes research in the field of cooperation and innovation between industry and university. JIUC is published by Emerald Publishing on behalf of the Research Center for China Industry-University-Research Institute Collaboration at Wuhan University.

The aim of the journal is to publish research for an international audience in the field of cooperation and innovation between industry and university. The topics include but are not limited to:

(1)Mechanism and policy of innovation in industry and university cooperation

(2)Technological innovation management and business mode innovation

(3)Innovation mode, mechanism and method of universities and research institutes

(4)Technological innovation systems, trends and policies in various countries (regions)

(5)Development and management of scientific and technological innovation talents

(6)The entrepreneurship ecosystem of the university

(7)Others.

JIUC will publish 4 issues per annum.

武汉大学中国产学研合作问题研究中心 版权所有
地址:武汉市武昌区珞珈山武汉大学经济与管理学院A505 邮编:430072 电话:027-68753010 传真:027-68753010 EMAIL:iurchina@whu.edu.cn
Copyright 2009 Research Center for China Industry-University-Research Institute Collaboration of Wuhan University